Her om dagen manglet jeg tørket sopp til en oppskrift, så da var det på tide å løse det problemet ved å ta frem dehydratoren. Jeg tørket champignon, men metoden skal fungere like bra på annen sopp, og ville være en fin måte å konservere sopp man har plukket selv.
Sopp inneholder mye umami (en av de fem smakene vi kan sanse), så tørket sopp kan være en bra tilsetning i mange retter for å komplementere andre smaker. Og som Hobbykokken nevner på sine sider, er tørket sopp en fin måte å tilføre disse smakene til en rett uten å tilføre ekstra fuktighet, ettersom sopp inneholder mye vann.
Fremgangsmåten jeg fulgte var svært enkel; soppen skal først renses (fjerne skitt og det man evt. ville skjære bort ved vanlig rensing). Ifølge dehydrator instruksjonsboka skal den så skjæres i skiver som er ca. 3/8 tommer tykke, som tilsvarer ca. 9 mm. Jeg syntes det virket litt tykt, og prøvde å skjære skivene ca. 7 mm tykke (på øyemål). Soppen jeg hadde kjøpt var nok til å fylle to og et halvt brett.
Soppen ble tørket ved 52 grader celsius i 7 timer, og resultatet var tørre skiver av sopp som var nok til å fylle et vanlig sylteglass.
Denne soppen vil kunne brukes i mange oppskrifter som en erstatning for frisk champignon, eller pulveriseres og tilsettes som pulver.
Sopp inneholder mye umami (en av de fem smakene vi kan sanse), så tørket sopp kan være en bra tilsetning i mange retter for å komplementere andre smaker. Og som Hobbykokken nevner på sine sider, er tørket sopp en fin måte å tilføre disse smakene til en rett uten å tilføre ekstra fuktighet, ettersom sopp inneholder mye vann.
Fremgangsmåten jeg fulgte var svært enkel; soppen skal først renses (fjerne skitt og det man evt. ville skjære bort ved vanlig rensing). Ifølge dehydrator instruksjonsboka skal den så skjæres i skiver som er ca. 3/8 tommer tykke, som tilsvarer ca. 9 mm. Jeg syntes det virket litt tykt, og prøvde å skjære skivene ca. 7 mm tykke (på øyemål). Soppen jeg hadde kjøpt var nok til å fylle to og et halvt brett.
Soppen ble tørket ved 52 grader celsius i 7 timer, og resultatet var tørre skiver av sopp som var nok til å fylle et vanlig sylteglass.
Denne soppen vil kunne brukes i mange oppskrifter som en erstatning for frisk champignon, eller pulveriseres og tilsettes som pulver.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar