torsdag 31. juli 2014

Lemonade med Thermomix

Det er godt med leskende drikke om sommeren, gjerne noe som er litt syrlig uten å bli for søtt. Denne oppskriften gir en frisk lemonade med en god del bitterhet, så tenk "bitter lemon" i forhold til smak.

Basert på denne enkle oppskriften fra nettet så lager man lemonade rett i blenderen uten å presse saften - så det blir veldig lett og raskt å lage. Ved å bruke innsatsen til bollen til å sile, så blir det enda enklere. Den største utfordringen, og forsåvidt også et fordyrende ledd, er å få tak på økologiske sitroner. Siden man bruker hele sitronen, er det et poeng å unngå voks med potensielle gifter i skallet.

Ingredienser:

  • 2 økologiske sitroner
  • 100 g sukker
  • 1 liter kaldt vann
  • Isbiter til servering

Vei opp sukkeret i bollen. Lag melis av det ved å holde turbo knappen i tre sekunder, og gjenta dette tre ganger.


Del hver sitron i 8 biter og ha sitronene sammen med halvparten av vannet i bollen.


Bruk så blender funksjonen på blandingen ved å trykke på turbo knappen og holde i ett sekund, og gjenta tre ganger. Hell i resten av vannet og sett i innsatsen til bollen for å lett kunne sile av væsken. Ha is i noen glass, hell i silt lemonade, og server.


Dette ga en god og leskende lemonade med en del bitterhet, og så kan man jo justere søthet ved å endre mengden sukker, og evt. redusere bitterhet ved å erstatte noen av de hele sitronene med presset sitronsaft (siden bitterheten sitter i skallene). Det kan sikkert også være godt å erstatte væsken man tilsetter til slutt med kullsyrevann, så burde man få noe som ligner på Bitter Lemon mineralvannet man får kjøpt i butikkene - men med en helt annen smaksopplevelse ved å lage på ferske sitroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar